Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept sliptong met ratatouille

Boodschappen



8 ontvelde kleine sliptongetjes
1 aubergine
1 courgette
4 tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
5 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
2 takjes verse tijm
4 el bloem
1 eetlepel viskruiden




Het Franse gerecht ratatouille bestaat uit gestoofde groenten. Dit groentegerecht met als ingrediënten een courgette, tomaat, uit, aubergine en knoflook is een perfecte partner voor een (gebakken) visje. Wij serveren het met een gebakken sliptong. Eet smakelijk!


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G S W I J Z E
1. Maak de aubergine en courgette schoon en snijd ze in blokjes.
2. Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
3. Schep de aubergine, courgette, tomaat, paprikapoeder en tijm erdoor en smoor de ratatouille afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Haal dan de deksel eraf en laat nog 5 minuten het vocht verdampen.
4. Spoel de sliptongetjes af onder koud water en dep ze goed droog. Meng op een bord de bloem en de viskruiden en wentel de tongetjes erdoor. Druk het meel goed aan.
5. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de sliptongetjes in 4 minuten mooi bruin en gaar. Keer de tongetjes halverwege voorzichtig met een spatel.
6. Schep de ratatouille op vier borden en leg de gebakken tongetjes erop.