500 g zalmfilet
200 g (diepvries) tuinbonen
250 g broccoli, in roosjes
200 g peultjes of sugarsnaps,
peper en zout, versgemalen
sap en rasp van ½ citroen
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt of geperst
75 g cashewnoten
Wokken van groenten en zalm komt uit Azië, daar is het heel gebruikelijk om alles in de wok te bakken. Het is erg handig om te wokken, alles is snel klaar en de groenten krijgen een lekkere bite. Zalm is geschikt om te wokken, maar wok de zalm niet te lang anders valt deze uit elkaar.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G S W I J Z E
1. Laat de zalmfilet even ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de vis in blokjes van 5 cm en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met peper en zout.
2. Kook de tuinbonen en broccoli 5 minuten en voeg de laatste 3 minuten de peultjes of sugarsnaps toe. Spoel de groenten in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken.
3. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Rooster hierin de cashewnoten en schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe. Schep de zalmblokjes, knoflook en citroenrasp erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de groenten er voorzichtig door en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi het gerecht met de noten.
Serveer er tagliatelle of rijst bij.
T I P
Gebruik roerbakolie of chiliolie voor een wat pittigere smaak!
W I J N T I P
Altijd goed: zalm, groene groenten en Riesling d’Alsace.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen