Zeeverse producten
Ruim assortiment
Gratis bezorging vanaf €150
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Verzendkosten € 15,00 Gratis thuisbezorgd vanaf € 150
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept griet uit de oven in witte wijnsaus

Boodschappen



4 grietfilets van ongeveer 200 g
1 sjalot
2,5 dl visbouillon
1 scheutje droge witte wijn
peper en zout

Voor de saus:
1/3 wortel
1/3 courgette
1/4 knolselderij
1/3 prei, het wit
1/3 bosje bladselderij
2,5 dl room
1/2 citroen, sap



Griet is een vissoort die in de koude wintermaanden op haar toppunt is, lekker dik visvlees. Grietfilet kan op dezelfde manier bereid worden als (de duurdere) tarbot. Probeer eens deze versie van griet met witte wijnsaus.


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M E E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de sjalot, wortel, courgette, knolselderij, prei en bladselderij heel fijn.
3. Verdeel de sjalot over een ingevette ovenschaal, leg de visfilets erop en kruid met peper en zeezout.
4. Voeg de visbouillon en wijn toe en zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Keer de vis om en laat nog 5 minuten garen.
5. Giet het kookvocht af in een pan en dek de filets af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven. Kook het kookvocht tot de helft in, voeg de room toe en laat verder inkoken.
6. Leg de fijn gesneden groenten in de saus en breng op smaak met citroensap.
7. Schep de saus over de vis en verdeel over voorverwarmde borden.