Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept grietfilet met gepofte trostomaten van de bakplaat

Boodschappen



8 grietfilets
milde en extra vierge olijfolie
1/2 el vadouvan*
zeezout en peper, versgemalen
4 takjes trostomaten
1 citroen, in parten
100 g zeekraal
*Indiaas kruidenmengsel, te koop bij supermarkten, kruidenwinkels en online



Maak het jezelf gemakkelijk en bereid deze grietfilet van de bakplaat. Vraag de visspecialist om de griet te fileren. Je krijgt dan vier filets, waarvan de rugstukken dikker en zwaarder zijn dan de buikstukken. Houd hier rekening mee met het verdelen van de porties. De tomaat wordt extra zoet in de oven en past daardoor goed bij het magere “vlees” van de griet.


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G S W I J Z E
1. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
2. Dep de visfilets droog. Roer 1 el van de milde olie en de vadouvan door elkaar en bestrijk de vis hiermee aan beide kanten. Maal er peper en zout naar smaak boven.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de trostomaten erop.
4. Lepel er wat milde olie over, maal er peper boven en zet de bakplaat 10 minuten in de oven. Leg dan de grietfilets erbij en laat deze in nog 8 à 9 minuten net gaar worden.
5. Serveer direct, met een handje zeekraal en een part citroen. Lekker met aardappel-wedges van rode aardappelen met schil, bestrooid met kruidenzout.