400 g verse zalmfilet
Umami-soja-saus
knoflookteentjes
4 el sesamzaadjes
1 rode ui
Eenvoudig, maar dat houd niet weg dat dit gerecht niet lekker is. Ideaal voor een drukke dag en als je geen zin meer hebt om te koken. Binnen no-time zet jij een heerlijk maal op tafel met dit recept. Deze zalm geef je een lekkere umami-soja-saus douche voordat het de oven in gaat, wat een geweldige smaak geeft aan de vis.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Rooster de sesamzaadjes op laag vuur in een pannetje.
2. Snijd de rode ui zeer fijn. Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumpapier van 20 x 30 cm. Verdeel de blokjes rode ui over de zalm.
3. Pers de verse teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de Umami-soja-saus erover. Garneer met de licht aangebakken sesamzaadjes.
4. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht. Leg nu de pakketjes op een bakplaat en verwarm deze 10 minuten op 180°C.
T I P S
Je kan het zalmpakketje ook minder lang in de oven doen, mocht je de zalm iets rauwer willen.
Benodigdheden: aluminiumfolie en een ovenschaal.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen