Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept hele gesmoorde tarbot met tijm, knoflook en venkel

Boodschappen



1 tarbot van 2½-3 kg
2 venkelknollen
3 tenen knoflook
½ bosje tijm
zout en peper, versgemalen
1 onbespoten citroen
300 ml witte wijn
20 g boter
50 ml koudgeperste olijfolie
½ bosje dragon
1 potje Oost-Indische kers



Tarbot is net als Noordzeetong een platvis en is een zeer gewaardeerde vissoort in onze restaurants. De grote vraag maakt dat de vis in de duurdere prijsklasse terechtkomt. Het visvlees heeft een zeer stevige structuur en is erg smakelijk. Proef dit visje met tijm, knoflook en venkel, een heerlijke combinatie!


H O O F D G E R E C H T
6 P E R S O N E N
M E E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Spoel de tarbot grondig schoon, dep hem droog en leg hem in een grote grillpan. Voeg 1 dun gesneden venkelknol toe, grof gehakte knoflook en tijm, zout, versgemalen peper, partjes citroen en witte wijn. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet hem in een voorverwarmde oven. Smoor de tarbot 25-30 minuten op 160 °C.
2. Haal de vis uit de oven, giet het vocht af in een pan met dikke bodem en kook in tot de helft. Laat de tarbot 10 minuten rusten, trek het vel eraf en til de filets in zo groot mogelijke stukken van de graten.
3. Snijd de boter in blokjes en klop ze door de gereduceerde bouillon om die te binden. Verwarm de saus voorzichtig, voeg olijfolie toe en eventueel naar smaak nog wat zout, versgemalen peper en citroensap.
4. Snijd de ene helft van de overgebleven venkelknol in dunne plakjes met een mandoline en de andere in blokjes. Doe de venkelblokjes, wat gehakte dragon en Oost-Indische kers bij de warme saus.
5. Serveer de tarbotfilets op een bord of schaal, schenk de warme saus erover en garneer met plakjes venkel en gehakte kruiden. Dien direct op met goed brood om de saus mee op te deppen.