600 g tarbotfilet zonder vel
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 gele paprika, in reepjes
150 g snijbonen, in reepjes
1 buisje saffraan (inhoud 0,05 g)
125 ml droge sherry
2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
75 g zwarte olijven, zonder pit
275 g gele rijst
2 el fijngehakte peterselie
Tarbot op z’n Spaans! Door het langzame garen wordt het visvlees heerlijk zacht. “Es muy delicioso!” zoals ze in Spanje zouden zeggen. Oftewel: het is heel erg lekker!
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook. Bak de paprika en snijbonen 2 minuten mee. Voeg de saffraan en sherry toe en kook 2 minuten zachtjes. Voeg de tomaten met het sap en de olijven toe. Breng aan de kook.
2. Druk de tomaten met een spatel fijn. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
3. Leg de tarbotfilet in de tomatensaus. Stoof de vis met de deksel op de pan in 8 minuten zachtjes gaar. Bestrooi het vispannetje met de peterselie en serveer met de rijst.
T I P
Vervang de helft van de tarbotfilet door schelvis- of kabeljauwfilet.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen