Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept tataki van tonijn met 4 soorten sesamzaadjes

Boodschappen



500 g tonijnsteaks
2 el sojasaus
sap van limoen
1 tl sesamolie
sesamzaadjes (zwart en wit, met wasabi en met knoflook door elkaar gemengd)
zwarte peper
schaaltje met olijfolie en een kwastje
2 tl sishimi tagarrashi (Japans 7 kruidenmix)
2 teentjes uitgeperste knoflook
2 el gesneden koriander
2 lente-ui (diagonaal in ringetjes gesneden)
4 kleine bolletjes wasabi (Japanse, groene mierikswortel)
1 potje gemarineerde gember
1 bakje wakamé



De zachte, malse smaak van tonijn maakt deze vis een zeer geschikt ingrediënt voor vele verschillende gerechten. Deze keer gaan we voor grillen: geniet van dit gerecht als borrelhap, in wraps, door een salade of op een sandwich.


V O O R G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Meng de sojasaus, het limoensap en de sesamolie. Giet over de tonijn en laat een kwartiertje marineren.
2. Kruid de gemarineerde tonijnsteaks met peper, sishimi tagarrashi en knoflook en wentel ze door de gemengde sesamzaadjes.
3. Verhit de grillpan totdat deze begint te walmen en bestrijk met 1 el gewone olijfolie. Rooster de tonijn kort, 30 seconden per kant. Neem de tonijn uit de pan en laat hem rusten onder aluminiumfolie. Snijd in dunne plakjes van ca. 1/2 cm en dresseer op bordjes. Serveer met verse koriander, fijngesneden lente-ui, wakamé, gemarineerde gember en de overgebleven sojasaus in aparte schaaltjes met hierin een klein bolletje wasabi.