4 mootjes zalm van 120 g
12 honingtomaatjes
sinaasappel rasp
8 cumquats
20 goji besjes, geweld
1 courgette in blokjes gesneden
12 reepjes gegrilde paprika zonder vel
4 dadels
scheut witte wijn
12 saffraan draadjes
4 el bruchetta kruiden
2 el olijfolie
knoflook geperst
Spaanse peper
peper en zout
Inpakken, uitpakken en opeten! Bereid zalm eens ‘en papillotte’ en verpak hem in bakpapier of aluminiumfolie. Als je vis in zo’n pakketje stoomt, houd je waardevolle voedingsstoffen en smaak binnenboord. Daarnaast gaart de vis zonder toegevoegd vet, waardoor dit gerecht geschikt is voor iedereen die minder verzadigde vetten wil eten.
V O O R G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M E E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontvel de honingtomaatjes en snijd in vieren. Halveer de cumquats en blancheer de courgette bolletjes. Snijd de dadels in vieren en de Spaanse peper in ringetjes (zonder zaadjes).
2. Leg 4 dubbele vellen keukenpapier op je werkblad. Druppel hier in het midden wat olijfolie op. Verdeel de mootjes zalm hierop. Verdeel vervolgens de andere ingrediënten erover en voeg een beetje knoflook, olie, peper en zout toe en bestrooi met bruchetta kruiden.
3. Vouw het papier nu in punten naar boven en giet een scheut witte wijn in ieder pakketje. Knoop dicht met touw tot mooie cadeautjes. Plaats ze voor 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen