4 zalmsteaks
gemengde (diepvries) roerbakgroenten
kruidenboter
viskruiden
Weer een lekker zalm gerechtje voor op de barbecue. Je kan deze zalm pakketjes ook in de oven bereiden, ongeveer 15 à 20 minuten op 220 graden. Maar voor de barbecue zijn ze ook erg geschikt. Deze bereiding noemen ze “en papillotte” wat letterlijk “bakken in een papiertje” betekent. Alle sappen en geuren blijven in het pakketje zitten en als je de folie open maakt komen er de lekkerste geuren vrij. Je kan ook volop variëren met de groente die je in het pakketje doet. Verse spinazie of prei is ook erg lekker.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot genoeg zijn om de zalmsteaks met groenten dicht te kunnen vouwen. Leg hierop de zalmsteaks bestreken met viskruiden. Leg op de zalm een laag roerbakgroenten. Bedek de roerbakgroenten met wat kruidenboter.
2. Vouw een pakketje van de folie, zodat de zalm met groenten helemaal ingepakt is. Laat het pakketje in 15 minuten gaar worden op de barbecue.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen