4 roodbaarsfilets van 150 gram
1 citroen, uitgeperst
2 el olijfolie
½ tl paprikapoeder
12 jonge preitjes, goed gewassen
100 g roomboter
½ bosje salie, de blaadjes in reepjes
1 teentje knoflook, geperst
8 Amsterdamse uien, gehalveerd
peper en zout
Meer kleur op je bord? Kies dan voor jonge prei en roodbaarsfilet met vel. Je grilt de filet op de huid, waardoor het visvlees tegen de hitte beschermd wordt en gelijkmatig gaart.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M E E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Besprenkel de roodbaarsfilets met citroensap.
2. Meng de olijfolie met het paprikapoeder en bestrijk hiermee de filets. Breng ze op smaak met zout en peper.
3. Kook de preitjes 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Smelt de roomboter in een steelpan (niet bruin laten worden), voeg knoflook en salie toe. Verhit een grillpan en rooster hierin de roodbaarsfilets 2 tot 3 minuten per kant.
5. Serveer per persoon 2 tot 3 preitjes met daaroverheen wat salieboter. Leg er de roodbaars bovenop en garneer met de Amsterdamse uien.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen