600 g kabeljauwfilet
1 groene paprika
1 rode paprika
2 prei
1 bosje lente-uitjes
2 el kervel, fijngehakt
2 el peterselie, fijngehakt
1 el zonnebloemolie
5 eieren
2 dl crème fraîche of slagroom
1 tl kerriepoeder
100 g geraspte belegen boerenkaas
peper en zout
Dit gerecht klinkt als muziek in de oren. Het is een hoofdgerecht dat de maag zeker goed zal vullen. Je kan dit gerecht eventueel ook met een andere stevige witvis bereiden, maar wij raden kabeljauw aan voor het beste resultaat. Serveer eventueel bij dit gerecht gebakken aardappeltjes of nog een lichte frisse salade.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M E E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Snijd de vis in stukken. Snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de prei en lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de paprika met prei, lente-ui, kervel en peterselie.
2. Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van het groentemengsel met daarop de kabeljauw. Verdeel de rest van de groente erover.
3. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder. Giet het eimengsel over de visschotel en verdeel de geraspte kaas erover.
4. Zet de schaal 35-40 minuten in het midden van de oven totdat het gerecht goudbruin en gaar is. Dek de schaal af als de bovenkant te donker wordt met aluminiumfolie of bakfolie waarin gaatjes geprikt zijn.
Lekker met gebakken aardappeltjes of een lichte frisse salade.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen