4 moten zalm (3 cm dik)
1 ui
15 g boter
2 tl milde kerriepoeder
1 dl gezeefde tomaten
1/8 l zure room
1 el maïzena
2 el fijngeknipte bieslook
sap en citroenrasp van 1 citroen
slaolie
zout en peper
Binnen 30 minuten een verassend zalm gerecht op tafel. Probeer eens zalm te combineren met kerrie dat geeft net een beetje kick aan dit gerecht en een Indiaans tintje.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Bak hierin de stukjes ui op een laag vuur in 3 minuten glazig. Voeg kerriepoeder toe en bak het een halve minuut mee. Voeg de gezeefde tomaten toe, breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes pruttelen.
2. Meng 2 eetlepels zure room met maïzena en roer tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de rest van de zure room toe. Roer het zure roommengsel door de saus en laat de saus nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bieslook toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
3. Spoel ondertussen de moten zalm af onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de zalmmoten met 1 eetlepel citroensap, bestrijk ze met een beetje slaolie en leg ze op het rooster van de grill. Schuif het rooster onder de hete grill en laat de zalmmoten aan beide kanten bruin en gaar worden (ongeveer 10 minuten). Leg de zalmmoten op warme borden en schep de saus erbij. Bestrooi met de citroenrasp. Geef de rest van het citroenrasp er apart bij.
T I P
Lekker met rijst en roergebakken courgette.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen