Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept tarbot met specerijenjus

Boodschappen



4 dikke stukken tarbotfilet van 150 g
sap en rasp van ½ sinaasappel
½ el korianderzaadjes
½ el mosterdzaadjes
½ el komijnzaadjes
½ el zwarte peperkorrels
200 g zeekraal
50 g bloem
3 el olijfolie
200 ml medium dry sherry of droge witte wijn



Tarbot is een matig vette vis, wat betekent dat hij voldoende gezonde vetten bevat die gunstig zijn voor de hart- en bloedvaten en die cholesterolverlagend werken. Vis bevat ook veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Twee keer per week vis eten is ideaal voor de gezondheid.


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Wrijf de tarbot in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken enkele minuten zo liggen.
2. Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn.
3. Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken.
4. Wentel de stukken tarbot door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tarbotfilets in 8-10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken tarbot warm op een bord onder aluminiumfolie.
5. Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe.
6. Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken tarbot erop. Schep de specerijenjus erover.


T I P
Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar.