4 stukken tonijnfilet à 125 g
½ sinaasappel
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 venkelknol
75 g rucola
2 el zwarte olijven zonder pit
25 g pijnboompitten
Koop voor dit gerecht mooie stukken tonijnsteaks voor een perfect resultaat. Voor een rosé binnenkant van de tonijn zijn 6 á 8 minuten voldoende om ze te grillen en halverwege te keren. Natuurlijk kan dit ook iets langer, mocht je de tonijn ‘well done’ willen hebben.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Boen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer de geraspte schil met 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel balsamicoazijn door elkaar en bestrijk de tonijnsteaks met dit mengsel. Laat de steaks zo 5 minuten liggen.
2. Maak de venkel schoon en snijd de knol in vieren. Schaaf de kwarten (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop in een kom het sinaasappelsap met ½ eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor en laat de salade 5 minuten staan.
3. Bak de tonijnsteaks in een grillpan of droge koekenpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze halverwege.
4. Snijd de olijven in vieren. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep de rucola, olijven en pijnboompitten luchtig door de venkel en verdeel de salade over vier borden. Leg de tonijnsteaks erop.
Lekker met focaccia.
T I P
Vervang de venkel door courgette of komkommer.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen