4 tonijnsteaks
8 el sesamzaadjes
2 el sesamolie
100 g sperzieboontjes
1 el ketjap
1 el mirin
8 el mayonaise
Tonijn is een zeer geliefden vissoort, die je op allerlei manieren kan bereiden. Je kunt ‘m bakken, grillen maar ook rauw eten, bijvoorbeeld als sushi of carpaccio. In dit gerecht tonijn met sesamzaadjes en sojamayonaise ga je de tonijn grillen. Wist je dat? Tonijn ook wel ‘tournedos van de zee’ wordt genoemd.
V O O R G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Snijd de sperzieboontjes in dunne reepjes en blancheer ze in kokend water beetgaar. Spoel koud af en meng ze met 1 eetlepel mayonaise.
2. Roer in een kleine kom de ketjap, mirin en de overige mayonaise door elkaar. Leg de sesamzaadjes in een dunne laag op een bord. Smeer de tonijn in met sesamolie en druk dan beide kanten van de vis in de sesamzaadjes.
3. Verhit een gietijzeren grillpan op hoog vuur tot die heet is. Leg de stukken tonijn in de pan en schroei ze in 30 seconden per kant dicht. Serveer met de sperzieboontjes en sojamayonaise.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen