Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept tonijn met sesamzaadjes en sojamayonaise

Boodschappen



4 tonijnsteaks
8 el sesamzaadjes
2 el sesamolie
100 g sperzieboontjes
1 el ketjap
1 el mirin
8 el mayonaise



Tonijn is een zeer geliefden vissoort, die je op allerlei manieren kan bereiden. Je kunt ‘m bakken, grillen maar ook rauw eten, bijvoorbeeld als sushi of carpaccio. In dit gerecht tonijn met sesamzaadjes en sojamayonaise ga je de tonijn grillen. Wist je dat? Tonijn ook wel ‘tournedos van de zee’ wordt genoemd.


V O O R G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Snijd de sperzieboontjes in dunne reepjes en blancheer ze in kokend water beetgaar. Spoel koud af en meng ze met 1 eetlepel mayonaise.
2. Roer in een kleine kom de ketjap, mirin en de overige mayonaise door elkaar. Leg de sesamzaadjes in een dunne laag op een bord. Smeer de tonijn in met sesamolie en druk dan beide kanten van de vis in de sesamzaadjes.
3. Verhit een gietijzeren grillpan op hoog vuur tot die heet is. Leg de stukken tonijn in de pan en schroei ze in 30 seconden per kant dicht. Serveer met de sperzieboontjes en sojamayonaise.