Zeeverse producten
Ruim assortiment
Gratis bezorging vanaf €150
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Verzendkosten € 15,00 Gratis thuisbezorgd vanaf € 150
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept kabeljauwschotel met lenteuitje, champignons en amandelen

Boodschappen



600 g kabeljauwfilet
2 bosjes lente-uitjes
250 g champignons
25 g boter
2 el bloem
2 el citroensap
2 dl melk
½ dl slagroom
2 el (dragon)mosterd
75 g geschaafde amandelen
zout en peper



Deze kabeljauwschotel kan je maken zowel in de oven, als in de magnetron. Gebruik wat jij in huis hebt en maak deze heerlijke kabeljauwschotel. Dit gerecht kan je combineren met aardappelpuree en sperziebonen voor een compleet hoofdgerecht. Eet smakelijk!


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uitjes in ringen en de champignons in plakjes.
2. Smelt de boter en roerbak hierin de uienringetjes en champignons 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het geheel even pruttelen. Voeg vervolgens het citroensap toe en beetje bij beetje en al roerende de melk en slagroom.
3. Laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Roer de mosterd erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ca. 10 cm. Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een ovenvaste schaal, bestrooi de vis met wat zout. Schep de saus erover en bestrooi het gerecht met de amandelen. Laat de vis in de hete oven in 20 minuten gaar worden. Als de amandelen dan nog niet bruin zijn, kan je de schotel even onder de hete grill zetten.


Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.


T I P
Dit gerecht kan je ook bereiden in de magnetron: Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en houd ze apart. Gebruik een ronde magnetronschaal. Laat de vis in de saus afgedekt op half vermogen gaar worden: 7-9 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker hoe langer. Draai de schaal (indien de magnetron niet is voorzien van een draaiplateau) tussentijds 3x. Strooi de amandelen er vlak voor het serveren overheen.