4 tonijnsteaks
2 grote blikken kikkererwten, afgespoeld
2 takjes rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 el olijfolie
400 g andijvie, gewassen en gesneden
1/2 tl chilivlokken
peper en zout
Misschien denk je niet zo snel aan het eten van andijvie bij tonijn, maar in Zuid-Italië is dit een veel gegeten combinatie en het is heerlijk! Wanneer je andijvie kort roerbakt met wat chilivlokken heb je een smakelijk geheel met de rozemarijn-kikkererwtenpuree en de gegrilde tonijn.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Verwarm de kikkererwten met 4 el water en pureer dit met de rozemarijn tot een romige massa. Voeg indien nodig nog wat water toe om de juiste consistentie te krijgen. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en fruit hierin de knoflook met 1/2 tl chilivlokken. Voeg de andijvie toe en roerbak dit kort tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk de tonijn met olijfolie aan beide kanten. Bestrooi ook met peper en zout en bak de tonijn aan beide kanten in 5-7 minuten tot hij mooi is dichtgeschroeid en rosé van binnen.
4. Schep wat van de kikkererwtenpuree op een bord, schep er andijvie bij en serveer met de tonijnsteak.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen