2 tonijnsteaks
3 el extra vergine olijfolie
250 g puylinzen, kant-en-klaar
handvol basilicumblaadjes, gehakt
handvol peterselie, gehakt
1 avocado, in plakjes
1½ el kappertjes
100 g zongedroogde tomaten, gehakt
balsamicoazijn
Een goede lunch is belangrijk, het geeft je energie om daarna weer door te kunnen gaan met de dag. Deze salade met linzen en tonijnsteak is gezond en zit vol goede voedingsstoffen. Hij staat binnen een mum van tijd op tafel. De tonijn schroei je snel aan beide kanten dicht en hoeft dus niet lang te garen. Gezond, lekker en vooral heel voedzaam.
H O O F D G E R E C H T
2 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1½ minuut per kant voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.
2. Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen