300 g kabeljauwfilet
1 courgette
200 g geschrapte worteltjes
1 bosje lente-uitjes
4 el crème fraîche
1 tl mosterd
3 el visbouillon
1 el fijngeknipte bieslook
mespuntje mosterd
Vis stomen is een van de lekkerste en gezondste manieren om vis te bereiden. Stoom blijft altijd net onder de 100°C, wat ervoor zorgt dat de vis lekker mals en sappig blijft. Je hoeft geen vet toe te voegen, dus het is geschikt voor mensen die minder vet willen eten.
H O O F D G E R E C H T
2 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in dunne reepjes.
2. Leg de kabeljauwfilet in een stoommand. Plaats de stoommand boven een laagje kokend water of in een stoompan. Leg het deksel op de pan en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar. Kook ondertussen de groenten 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Meng vlak voordat het stoomgerecht klaar is de crème fraîche in een steelpannetje met de mosterd, de visbouillon, de bieslook en een snufje zout en verwarm het mengsel.
3. Schep de groenten met daarop de vis op 2 voorverwarmde borden en schep het sausje over de vis.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen