4 tarbotfilets met huid van 150 g
1 el citroensap
50 g verse basilicum
125 ml slagroom
50 ml droge witte vermout
40 g boter
2 rijpe tomaten, in plakken
Dit visje is heel het jaar goed verkrijgbaar bij de visspecialist. Wat ideaal is voor ons, want mochten wij net trek hebben in tarbot dan hoeven we nog alleen maar naar de visspecialist. Ook moeten we natuurlijk even onze handen uit de mouwen steken om dit lekkere recept te bereiden, maar dat komt wel goed!
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Wrijf de tarbotfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
2. Houd 4 mooie toefjes basilicum achter voor garnering. Pureer in de blender het resterende basilicum met de vermout en 50 ml water tot een gladde saus.
3. Schenk de basilicumsaus in een steelpan en roer de room met wat zout en peper erdoor. Verwarm de saus al roerend op zacht vuur.
4. Verwarm de boter in een koekenpan en leg de tarbotfilets op de huidkant erin. Bak deze kant in 2-3 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vis in nog 2-3 minuten bruin en gaar.
5. Leg de tarbotfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de plakken tomaat 2-3 minuten in het bakvet.
6. Schep de basilicumsaus in het midden op warme borden. Leg de tarbotfilets met de huidkant naar boven in de warme saus. Leg de plakjes tomaat op de tarbotfilets. Garneer met een toefje basilicum.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen