Zeeverse producten
Ruim assortiment
Gratis bezorging vanaf €150
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Verzendkosten € 15,00 Gratis thuisbezorgd vanaf € 150
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept Oosterse zalmfilet van de grill

Boodschappen



4 stukken zalmfilet à 125 g
sap van 1 limoen
2 tl gemberpoeder
zwarte peper, versgemalen
4 el roerbakolie
250 g Chinese eiermie
500 g prei, dunne ringetjes
2-3 el sojasaus



Zalm, altijd goed! Ga vanavond eens voor een Oosters gerecht, dit recept is een heerlijke aanrader. Serveer bij dit recept een lekkere salade van komkommer en waterkers, zo maak je het helemaal compleet.


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Wrijf de stukken zalm in met 1-2 eetlepels limoensap, gemberpoeder en royaal zwarte peper en bestrijk ze met ½ eetlepels roerbakolie. Laat de zalm zo 10-15 minuten liggen.
2. Kook de Chinese eiermie beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de prei in 3-4 minuten beetgaar.
3. Verwarm de grillpan op hoog vuur tot deze goed heet is en leg de zalmfilets erin. Rooster de filets in 4-6 minuten mooi bruin. Ze zijn dan van binnen nog rosé. Keer de zalm pas als de filets vanzelf van de ribbels loslaten. Druppel na het keren 1-2 eetlepels sojasaus over de zalmfilets.
4. Schep de eiermie door de prei en warm de mie al omscheppend nog heel even door. Breng de mie op smaak met limoensap en sojasaus. Schep de mie met prei in wijde kommen of op borden en leg de zalmfilets erop.


T I P S
Meng op het laatste moment 2-3 eetlepels verse korianderblaadjes door de mie.
Vervang de prei eens door pittige oosterse roerbakgroenten.


Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.