Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept gebakken schol met zoete witlof

Boodschappen



4 schollen
7 el olijfolie
125 g magere spekreepjes
600 g witlof, in partjes
1 el honing
2 el tijmblaadjes



Schol met witlof is een heerlijk combinatie. Als je witlof bakt, krijgt deze een lichtzoete smaak. Lekker met zoute spekjes en op de graat gebakken schol.


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper.
2. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 min. knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 min.
3. Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 min., keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 min. gaar. Serveer de schol met de zoete witlof.


Lekker met gekookte (nieuwe) aardappelen.