4 schollen
7 el olijfolie
125 g magere spekreepjes
600 g witlof, in partjes
1 el honing
2 el tijmblaadjes
Schol met witlof is een heerlijk combinatie. Als je witlof bakt, krijgt deze een lichtzoete smaak. Lekker met zoute spekjes en op de graat gebakken schol.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper.
2. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 min. knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 min.
3. Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 min., keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 min. gaar. Serveer de schol met de zoete witlof.
Lekker met gekookte (nieuwe) aardappelen.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen