600 g tarbotfilet zonder vel
2 el olijfolie
5 ansjovisfilets in olijfolie, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
1 el amandelschaafsel
2 el grof gehakte blaadjes peterselie of basilicum
Van tarbot kun je het hele jaar door genieten. De vis wordt namelijk met regelmaat op de Nederlandse visafslagen aangevoerd, zij het in kleine hoeveelheden. Daarnaast is tarbot een heel geschikte vis om te kweken. En natuurlijk is het een heerlijk visje om te eten!
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ansjovisfilet met de knoflook 3 minuten zachtjes. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met het sap toe en kook in 8-10 minuten tot een dikke tomatensaus. Verwarm intussen de oven voor tot 180 ºC. Breng de tomatensaus op smaak met peper en weinig zout.
2. Schep de helft van de saus in de ovenschaal. Snijd de tarbotfilet in stukken en leg ze in de ovenschaal. Schep er de rest van de saus over. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de tarbotfilet in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
3. Bestrooi de visschotel met de peterselie of het basilicum en het amandelschaafsel.
Lekker met ciabatta of verse lintpasta.
T I P
Bereid de ovenschotel voor en bewaar afgedekt in de koelkast.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen