Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept gestoofde sliptong met saffraansaus en venkelrisotto

Boodschappen



4 sliptongen, ontveld
3 sjalotten, in halve ringen
200 ml droge witte wijn
100 ml visfond
1 blaadje laurier
50 g roomboter
1 grote venkelknol, in reepjes
300 g risottorijst
1 buisje saffraan (inhoud 0,05 g)
1 l visbouillon
200 ml houdbare slagroom (zie tip)
50 g geraspte Parmezaanse kaas



Voorbereiding is het halve werk, bekijk daarvoor onze tip! Een lekker recept met sliptong in een heerlijke saus met venkelrisotto. Hoe dan ook zal dit lekker worden, doe je best en verras jezelf met je eigen kookkunsten.


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M E E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Strooi 2 sjalotten over de bodem van een ingevette ruime ovenschaal. Schenk er 100 ml wijn en de fond bij. Leg het laurierblaadje en de sliptongen op de sjalotlaag. Bestrooi met zout en peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de sliptongen in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten gaar.
2. Smelt intussen in een hapjespan 25 g boter. Fruit hierin de laatste sjalot. Bak de venkel 2 minuten mee; houd het venkelgroen apart en hak grof. Roer de rijst door de venkel en bak mee tot de korrels glanzen. Voeg de resterende wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg vervolgens de bouillon in 3 porties toe. Laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen alvorens een volgende portie toe te voegen. Roer vaak om. Na 15-20 minuten is de risotto beetgaar. Neem intussen de sliptongen uit de oven. Schenk het stoofvocht door een zeef in een steelpannetje. Houd de vissen in de ovenschaal onder aluminiumfolie warm.
3. Breng het stoofvocht met de saffraan en 150 ml slagroom aan de kook. Kook de saus tot de gewenste dikte in en breng op smaak met peper. Neem de risotto van het vuur. Meng er de laatste 50 ml slagroom, 25 g boter in kleine vlokjes, de kaas, het venkelgroen en peper naar smaak door.
4. Verdeel de venkelrisotto met de sliptongen over 4 borden. Schep de saffraan saus over de vis en serveer.


T I P
Bereid de ovenschaal ‘s ochtends voor en bewaar tot bereiden in de koelkast. Gebruik voor de saus bij voorkeur een pakje houdbare slagroom. Deze is beter bestand tegen verhitting.