400 g schelvisfilet met huid, in 4 gelijke stukken
200 g haricots verts
3 el olijfolie
75 g jonge bladsla
50 g zwarte olijven, in ringetjes
1 sjalot, gesnipperd
4 el citroenvinaigrette (zie tip)
1 (Frans) stokbrood, voor erbij
Dit recept is fris en luchtig, serveer er een vers afgebakken stokbrood bij om het gerecht compleet te maken. En spetter het af met frisse citroenvinaigrette. Mmm… als dit geen smullen wordt, dan weten wij het ook niet meer!
L U N C H G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Snijd de steelaanzet van de haricots verts. Kook de boontjes in 4 minuten knapperig gaar. Spoel ze onder stromend water koud en laat goed uitlekken.
2. Bestrooi de schelvis met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de vis op de huidkant op matig vuur in 4-5 minuten krokant. Draai de vis en bak nog 2 minuten op laag vuur.
3. Meng intussen de bladsla met de haricots verts, olijven en sjalot. Maak de salade aan met de vinaigrette.
4. Verdeel de salade over 4 borden. Leg er de schelvisfilet bij. Serveer met het stokbrood.
T I P
Doe voor een frisse citroenvinaigrette 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels gladde mosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie in een schone jampot of dressingshaker. Schud tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg naar wens nog wat fijngesneden tuinkruiden toe.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen