600 g schelvisfilet, in 4-8 stukken
2 eieren
6 el bloem
75 g parmezaanse kaas, geraspt
2 tl gedroogde oregano
ca. 75 ml melk
4-6 el olijfolie
25 g rucola
1 citroen, in partjes
Dit recept met schelvis is Fish & Chips 2.0. In plaats van bierbeslag of bloem krijgt het visvlees een krokant korstje door een beslag van Parmezaanse kaas.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Klop met een garde of vork de eieren los.
2. Voeg 3 el bloem, de kaas, de oregano, de melk en wat peper toe. Klop tot een glad en dik beslag. Strooi de rest van de bloem op een bord.
3. Wentel de vis door de bloem, schud het teveel eraf en haal de vis vervolgens door het beslag.
4. Verhit in een koekenpan een flinke laag olijfolie. Bak de schelvisfilets in 2 minuten per kant goudbruin, krokant en net gaar. Leg de vis op een schaal. Bestrooi met de rucola en serveer met de partjes citroen.
T I P
Lekker met in de oven geroosterde aardappelpartjes met knoflook en grof zeezout.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen