12 oesters
½ rode peper, zonder zaad
1 sjalot
1 teentje knoflook
200 g tomaten
15 g basilicum
½ limoen, het sap en de rasp
1 tl honing
mespuntje mosterd
Oesters zijn er in vele soorten en maten. De oester is een heerlijke amuse.
A M U S E G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Maal de pepers, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer er het basilicum, limoensap en –rasp en de honing doorheen. Breng eventueel op smaak met zout.
2. Open de oesters en probeer zo min mogelijk vocht te verliezen. Gooi de bovenste schelp weg en schep op iedere oester een schepje tomatensalsa.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen