12 oesters
6 plakken Zeeuws spek, gehalveerd
rasp van 1 limoen
De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. Dit recept is makkelijk te bereiden, omdat je de oesters alleen even hoeft te blancheren en maar kort te bakken. Trakteer jezelf op deze ‘rijkeluismossel’ en serveer ‘m als luxe amuse voor een uitgebreid diner met vrienden.
A M U S E G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Maak de oesters open en vang het vocht op in een steelpannetje. Verwarm het vocht en blancheer hierin de oesters 1 minuut.
2. Dep ze droog en geef ze smaak met versgemalen peper en limoenrasp. Rol de oesters in elk een half plakje spek en zet vast met een prikker.
3. Verhit een grillpan en bak hierin de oesterpakketjes snel rondom iets krokant.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen