2 tonijnsteaks
zonnebloemolie of olijfolie
250 g peultjes
1 rode peper, fijngesneden
2 lente-uitjes, in smalle ringetjes
1/2 komkommer, gehalveerd en in dunne plakjes
10 takjes koriander, alleen de blaadjes en extra om te serveren
50 g geraspte wortel
1 limoen
1 el vissaus
1/2 el suiker
peper en zout
Een gezonde lunch, bijgerecht of van de barbecue; voor deze Thaise tonijnsalade is altijd een moment! Het is een gezonde maaltijd, die zo op tafel staat. Grill de tonijn heel lichtjes aan allebei de kanten, zodat hij van binnen mooi rosé blijft.
L U N C H G E R E C H T
2 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Meng het sap van de limoen met de vissaus, suiker en een kwart van de rode peper.
2. Blancheer de peultjes 5 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
3. Schep de peultjes in een grote kom om met de rode peper, lente-ui, komkommer, koriander en wortel.
4. Bestrijk de tonijn aan beide kanten met olie en bestrooi met peper en zout. Grill de tonijn aan beide kanten in 5 – 7 minuten tot de binnenkant mooi rosé is en de buitenkant dicht geschroeid.
5. Snijd de tonijn in plakjes en leg op de salade. Serveer met de dressing en extra koriander.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen