Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept op de huid gebakken zeebaars met citroen-olijvenjus

Boodschappen



4 zeebaarsfilets van 150 g
zwarte peper, versgemalen
1 tl gemalen komijn
600 g panklare (wilde) spinazie
4 el olijfolie
sap van 1 grote citroen
100 g kleine zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
2 bosuitjes, in ringetjes



Bakken is toch wel één van de bekendste en populairste bereidingstechniek voor vis. Het is namelijk niet zo lastig en gebakken vis staat zó op tafel. Deze op de huidgebakken zeebaarsfilet met citroen-olijvenjus is dan misschien ook wel zó klaar, maar dat betekent niet dat je minder je best hoeft te doen. Succes!


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Wrijf de zeebaarsfilets in met zout, peper en komijn en laat ze even liggen. Leg de spinazie in een grote stoommand en stoom de groente 6-8 minuten in een steamer of boven een pan met kokend water tot de blaadjes slinken. Schep de spinazie een of twee keer om.
2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en leg de zeebaarsfilets op de huidkant in de pan. Bak deze kant op hoog vuur in 3-4 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vis op wat lager vuur in nog 3-4 minuten gaar. Houd de filets warm op een bord onder aluminiumfolie.
3. Roer het citroensap met de olijven en bosuitjes door het bakvet en warm de jus 1-2 minuten door. Voeg zonodig wat water toe en breng de jus op smaak met zout en peper.
4. Schep 1 eetlepel olijfolie met wat zout en peper door de spinazie. Schep de spinazie op warme borden en leg de gebakken zeebaarsfilets er half op. Schep de jus erover.


Lekker met penne of aardappelpuree.