Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept mosselen

Boodschappen



4 kg verse mosselen
2 uien, in ringen
2 laurierblaadjes
2 preien in ringen gesneden
4 takjes selderij (gebruik bij voorkeur de blaadjes)
peper
glas droge witte wijn of bier of water (houd er rekening mee dat wijn en bier smaakbepalend zijn)



Als de mosselen net uit hun (lekvrije) verpakking komen, staan ze allemaal een beetje open. Niet weggooien, want dit komt door de verpakking. Door de beschermde omgeving die de verpakking biedt, ontspant de mossel zich en opent hij zich. Houd de open mossel met de bolle kant aan de onderzijde onder koud water en tik de schelp tegen de rand van het aanrecht. Even wachten en na enkele tellen sluit de schelp zich. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, kun je het beste meteen weggooien.


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Vul de pan voor driekwart met mosselen, groenten en kruiden. Voeg het water, de wijn of het bier toe en sluit de pan met het deksel. Breng de mosselen aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken.
2. Licht het deksel op zodat het vocht weer zakt. Schep de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht tot drie keer toe het deksel omhoog drukken. De mosselen zijn gaar, serveer ze direct. Eet smakelijk!


T I P S
Gebruik voor dit gerecht een echte mosselpan voor het beste resultaat.
Tijdens het koken gaan de mosselen open. Sommige blijven dicht. Open deze apart met een mesje. Heel incidenteel is een schelp die dicht blijft onvoldoende gekookt of is het een slikmossel (vacuüm gezogen met slik of zand).