Zeeverse producten
Ruim assortiment
Gratis bezorging vanaf €150
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Verzendkosten € 15,00 Gratis thuisbezorgd vanaf € 150
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept mosselen

Boodschappen



4 kg mosselen
2 uien
2 preien
1 winterwortel
peper uit de molen
een paar takjes selderij
1 dl droge witte wijn



Mosselen bereiden is super makkelijk. Na aankoop hoef je ze alleen nog maar af te spoelen. Daarnaast zijn mosselen rijk aan vitaminen en mineralen als fosfer, ijzer, koper en seleen. De conclusie: mosselen zijn supergezond!


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Pel de uien en snipper ze grof. Maak de preien en wortel schoon, snijd de preien in ringen en de wortel in plakken. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan.
2. Was de mosselen onder stromend water en leg mosselen die daardoor dichtgaan op de groenten. Tik mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht. Verwijder mosselen die dan ook nog open blijven staan en kapotte mosselen. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de wijn erover. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Licht als het vocht kookt de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook. Herhaal dit ongeveer drie keer tot alle mosselen in ongeveer 8 minuten open staan.
3. Laat de mosselen in een vergiet even uitlekken en serveer ze in de pan met stokbrood, frites, een gemengde salade en verschillende sausjes.