Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept zeebaars met salsa verde en gegrilde groenten

Boodschappen



2 zeebaars filets
2 sardientjes
4 garnalen ongepeld, voorgekookt
150 g gehalveerde krieltjes met schil
1 grote zoete aardappel; schoongeboend, in schijfjes.
rode paprika in grove stukken
½ courgette in grove stukken
½ aubergine in plakjes
2 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook in schijfjes
2 à 3 el olijfolie
bakje Aioli voor bij de aardappeltjes
Salsa verde:
1 ansjovisfilet blik
sap van 1 citroen
1/2 bosje platte peterselie à 20 g
1/2 bosje basilicum à 15 g
1 teen knoflook
2 tl kappertjes, grof gehakt
100 ml olijfolie extra vierge



Een heerlijk gerecht om in de zomer van te genieten in het zonnetje, al is het in de winter natuurlijk ook erg lekker om af en toe het zonnetje in huis te halen. Bij gerechten met gegrilde vis en groenten past een complexe wijn. Bij deze gegrilde zeebaars met salsa verde, gegrilde groenten en aardappeltjes kies je het beste voor de José Pariente Rueda Verdejo Fermentado en Barrica.


H O O F D G E R E C H T
2 P E R S O N E N
M E E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Zet de oven aan op 200 ℃. Verdeel de groente, aardappeltjes, kruiden en knoflook in een ovenschaal. Schenk de olijfolie er overheen en zet in de oven. Schep een paar keer om en bak zo in ca. 40 minuten alles bruin. De krieltjes hebben de meeste gaartijd nodig, dus zorg ervoor dat deze niet te groot zijn.
2. Maak ondertussen de Salsa Verde: hak de kruiden, de knoflook en de ansjovisfilet fijn met een staafmixer of blender of hak alles met een mes goed fijn. Meng dit met de kappertjes en 75 ml olijfolie. Voeg citroensap en zout en peper naar smaak toe.
3. Als de groenten en aardappeltjes zo goed als gaar zijn, verwarm dan een koekenpan op hoog vuur me een beetje olijfolie. Plaats de zeebaars op de huid in de pan, zodra de olie goed heet is, zodat deze sist. Wacht totdat de huid vanzelf weer loslaat van de pan. Als de vis bijna is gegaard, draai je deze nog even om. Gril de sardientjes ook even kort om en om in een pan met olijfolie.
4. Presenteer alles op één schaal, verdeel de Salsa Verde over de zeebaars en garneer met de sardientjes en de garnalen.


Tip! Zet er kleine bordjes bij. Serveer met wat vers brood, olijfolie en de rest van de Salsa Verde. Je waant je met dit zomerse gerecht dan echt even op vakantie.