Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept zwaardvis met olijven

Boodschappen



2 zwaardvissteaks van 125 g
1 sinaasappel
50 g zwarte olijven zonder pit
2 el chiliolie
1 teentje knoflook, gehakt
2 el sojasaus



Deze heerlijke combi zwaardvis met olijven moet je geprobeerd hebben. Olijven zijn het hele jaar door verkrijgbaar net zoals de zwaardvis bij de visboer. Een heerlijke maaltijd voor vanavond en het staat ook nog is binnen 30 minuten op tafel!


H O O F D G E R E C H T
2 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Rasp van de sinaasappel 1 eetlepel oranje schil. Halveer de sinaasappel en pers 1 helft uit. Snijd uit de andere helft met een grapefruitmesje de partjes los en neem ze eruit. Snijd de olijven in vieren.
2. Wrijf de zwaardvissteaks in met zout en peper. Verhit de chiliolie in een koekenpan en bak de zwaardvissteaks in 4-6 minuten bruin en bijna gaar. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
3. Fruit de knoflook heel even aan in het bakvet en roer dan het sinaasappelsap met 2 eetlepels water en de sojasaus erdoor. Breng dit bruisend aan de kook en schep de olijven en stukjes sinaasappel erdoor. Warm nog heel even door.
4. Leg de zwaardvissteaks op warme borden en schep de olijven met jus erover.


Lekker met sperziebonen en couscous.


T I P
Vervang de olijven eens door een eetlepel gefermenteerde zwarte boontjes. Voeg dan ook een rode peper in heel dunne reepjes toe.