2 moten zalm à 150 g
halve citroen, uitgeperst
2 wortels
1 courgette
zout en peper, versgemalen
—
Voor de dressing:
2 gedroogde tomaten in smalle reepjes en 1 el van de olie
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
enkele blaadjes basilicum
Dit gerecht is super makkelijk! Geen potten of pannen, maar een snijplank en een ovenschaal die past in je magnetron. Want dit gerecht wordt klaargestoomd in de magnetron op een bedje van groenten! Op deze manier heb je binnen 10 minuten een heerlijk vis gerecht op tafel. Makkelijk gerecht voor doordeweeks en toch erg gezond en voedzaam.
H O O F D G E R E C H T
2 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Besprenkel de moten zalm met citroen en bestrooi ze met peper en zout. Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal. Leg de moten zalm erop.
2. Verwarm het gerecht afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt. De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is.
3. Meng de ingrediënten voor de tomaten-balsamicodressing. Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle. Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes.
Lekker met pasta.
Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen