Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept gegrilde tonijn met basilicum boter en courgette

Boodschappen



2 tonijnmoten (à 150 g)
50 g zachte roomboter
3 el basilicum (vers of diepvries van Darégal)
1 teentje knoflook
1 tl balsamicoazijn
1 courgette
6 zwarte olijven zonder pit
zout en peper



Heel veel vissoorten hebben wit visvlees, maar tonijn niet. Het vlees van tonijn is roze of zelfs rood. In dit gerecht ga je de moten tonijn mooi bruin grillen, van binnen zijn ze dan nog net roze. De courgette geeft een heerlijke bite aan dit gerecht.


H O O F D G E R E C H T
2 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen.
2. Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de basilicum toe. Laat dit mengsel afkoelen en roer de rest van de boter met de balsamicoazijn erdoor. Schep het botermengsel op een stuk aluminiumfolie en rol het op tot een worstje. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
3. Snijd de courgette in kleine blokjes en de olijven in vieren. Snijd de basilicumboter in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 plakje van deze boter in een pan en schep de courgetteblokjes en olijven erdoor. Voeg zout en peper toe en smoor de courgette afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
4. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de moten tonijn aan beide kanten met 1 plakje basilicumboter en leg ze op aluminiumfolie op het rooster, schuif het rooster vlak onder het hete element en grill de moten tonijn in 5-7 minuten mooi bruin, van binnen zijn ze dan nog net roze. Keer de moten halverwege.
5. Schep de gesmoorde courgette op twee warme borden. Leg de tonijn erop en leg op elke moot 2 plakjes basilicumboter.