Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept mosselen in een saus van pruimtomaat

Boodschappen



2 kg verse mosselen
100 g sjalot, fijngesnipperd
2 tenen verse knoflook, fijngehakt
1 tl rode peper, ontzaad en fijngehakt
1 glas droge witte wijn
300 g rijpe pruimtomaat, in blokjes gesneden
1 bos bladpeterselie, fijngesneden
1 dl goede kwaliteit olijfolie
snufje zeezout en peper uit de molen



Mosselen die na het koken dicht blijven, kun je meestal gewoon eten. Deze mosselen hebben een wat sterkere sluitspier, waardoor de schelp stevig dicht blijft. Open dichte mosselen voorzichtig met een mesje. Meestal bevatten deze mosselen prima vlees, maar heel af en toe gaat het om een slikmossel, een mossel die zich heeft volgezogen met zand. Niet boven de mosselpan openen dus!


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze goudbruin zijn. Voeg de peper toe en de uitgelekte mosselen. Schud de mosselen goed om en blus af met de witte wijn. Dek de pan af en kook de mosselen tot ze net open gaan staan. Schep de mosselen voorzichtig uit de pan en zet ze even apart.
2. Voeg de tomaten en een snufje zout toe aan het kookvocht en breng het weer aan de kook. Kook de saus ongeveer tien minuten door tot de tomaten in het vocht zijn opgenomen. Voeg de mosselen weer toe aan de saus en maak het gerecht af met een ruime hoeveelheid bladpeterselie, zeezout, peper en een scheut olijfolie.
3. Serveer de mosselen direct met wat vers knapperig brood, een groene salade en een goed glas witte wijn. Houd wat van de saus apart om het brood en de mosselen in te dopen.