Zeeverse producten
Ruim assortiment
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Verzendkosten € 15,00 Gratis vanaf € 150
Totaal
Er zijn 0 artikelen in uw winkelwagen. Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Uw korting
Totaal producten
Totaal
Ga door met winkelen Doorgaan naar betalen

Recept geroosterde sliptong met pittige tartaarsaus

Boodschappen



4 sliptongen, ontveld
2 tl kerriepoeder
3 el mayonaise
1 el citroensap
1 kleine sjalot, fijngesnipperd
1 el peterselie, fijngehakt
1 el bieslook, fijngehakt
1 zoetzure augurk, in piepkleine blokjes
2 tl kappertjes, grofgehakt
2-3 tl geraspte mierikswortel (potje)
2 el olijfolie



Tong is een van Nederlands favoriete vissen, zowel bij de visser als de consument. Tong is een feest voor de smaakpapillen, want het heeft een delicate smaak, zoals garnalen en is niet uitgesproken vissig. Krijg je iemand te eten die zegt geen echte viseter te zijn? Dan is tong juist heel geschikt om op tafel te zetten.


H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N


B E R E I D I N G
1. Dep de sliptongen droog met keukenpapier. Wrijf de vissen in met de kerrie en zout en peper naar smaak.
2. Meng voor de tartaarsaus de mayonaise met het citroensap, de sjalot, de kruiden, de augurk, de kappertjes en mierikswortel naar smaak. Voeg zout en peper toe. Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de barbecue aan.
3. Leg de sliptongen op een ingevet vel aluminiumfolie en besprenkel ze met de olie. Rooster de vis in de voorverwarmde oven of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar.
4. Leg de sliptongen op 4 borden en geef er de tartaarsaus bij. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel en een tomaten-peterseliesalade.


T I P
Maak ook eens vispakketjes: leg de sliptongen op 1 fijngesnipperde sjalot op een royaal vel aluminiumfolie. Voeg een scheutje witte wijn, klontje roomboter en takje peterselie toe en vouw de pakketjes dicht. Bak de vispakketjes in de oven of op de hete barbecue in ca. 10 minuten gaar.