4 bospeentjes
1 venkel
1 prei
verse rozemarijn en tijm
400 g zalmfilet
peper en zout
0,25 dl witte wijn
1 citroen
Een vispakketje is niet alleen makkelijk te maken. Het is ook nog eens superlekker en gezond. Alle ingrediënten voeg je bij elkaar en doordat deze gaar stomen in een pakketje, behoud je alle belangrijke stoffen.
HOOFDGERECHT
4 PERSONEN
MINDER DAN 30 MINUTEN
B E R E I D I N G
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Was en schrap de peentjes en snijd in dunne reepjes. Was vervolgens de venkel en verwijder de stelen en het hart. Bewaar het groene loof en snijd in dunne reepjes.
2. Haal de groene bovenkant van de prei en snijd het wit in dunne ringen spoel af in een vergiet. Hak de rozemarijn fijn en snijd de zalm in 4 stukken.
3. Leg in het midden van elk vel bakpapier of aluminiumfolie een deel van de groenten en daar bovenop een stuk zalm. Bestrooi met peper, zout, het venkelloof en de kruiden. Sprenkel wat wijn over elk vispakketje. Leg een schijfje citroen op elke zalmfilet.
4. Vouw het bakpapier dicht: pak twee zijkanten op, vouw deze tegen elkaar aan en rol op. Vouw de open kanten naar binnen en rol op of bind de open kanten dicht met een touwtje. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Schep de pakketjes voorzichtig met een spatel van de bakplaat op de borden. Serveer ze ingepakt in het papier.
Lekker met tagliatelle met pesto erbij en een tomatensalade.
T I P
Gebruik 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen