600 gekookte mosselen, zonder schelp
80 g roomboter
1 ui
4 laurierblaadjes
2 tenen knoflook geperst
2 dl witte wijn
2 tl grove mosterd
Bosje peterselie
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
Citroensap van 1 citroen
Eigeel losgeklopt
4 bladerdeeg velletjes
Zet een smakelijk en indrukwekkend hoofdgerecht op tafel met dit mosselpotje met een hoedje van bladerdeeg!
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M E E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de ui fijn in halve ringen en kneus de laurierblaadjes. Hak de peterselie heel fijn.
2. Doe de gekookte, afgekoelde mosselen in ovenvaste schaaltjes. Fruit de ui, laurier, geperste knoflook, mosterd, peterselie, tijm en citroensap in de roomboter en blus af met de witte wijn en voeg toe aan de mosselen. Laat even afkoelen.
3. Bestrijk de randen van de schaaltjes met water. Leg nu over elk schaaltje een velletje bladerdeeg en druk goed aan bij de randen. Bestrijk met eigeel. Bak in een goed voorverwarmde oven het bladerdeeg bol en krokant in circa twintig minuten.
Serveer hierbij een kleine groene salade en boerenbrood.
Blijf op de hoogte van nieuws & aanbiedingen